Hjemmelaget adventskalender: Lag din egen julekalender i år

Introduksjon

Desember er en magisk måned, og adventstiden er en av de mest spennende tidene på året. En av de mest populære tradisjonene i denne tiden er å ha en adventskalender. Adventskalenderen kan være kjøpt eller hjemmelaget, men en hjemmelaget adventskalender kan være en morsom og kreativ måte å gjøre nedtellingen enda mer spesiell.

Hjemmelaget adventskalender

En hjemmelaget adventskalender kan være alt fra enkle papirposer med nummer på til en mer avansert kalender med små gaver og overraskelser. Det er ingen grenser for hva du kan gjøre når du lager din egen adventskalender. Det er også en flott måte å involvere hele familien i nedtellingen til jul, og det kan være en morsom aktivitet å gjøre sammen.

DIY Adventskalender

Det er mange måter å lage en hjemmelaget adventskalender på, og det kan være en morsom og kreativ utfordring å finne ut hva slags kalender du vil lage. Det er også viktig å tenke på hva slags innhold du vil ha i kalenderen, og det kan være lurt å planlegge og forberede seg på forhånd. Uansett hva du velger å gjøre, vil en hjemmelaget adventskalender være en spesiell og personlig gave som vil glede mottakeren gjennom hele desember.

Key Takeaways

 • En hjemmelaget adventskalender kan være en morsom og kreativ måte å gjøre nedtellingen til jul enda mer spesiell på.
 • Det finnes mange måter å lage en hjemmelaget adventskalender på, og det kan være en morsom og kreativ utfordring å finne ut hva slags kalender du vil lage.
 • Planlegging og forberedelse er viktig når du lager en hjemmelaget adventskalender, og det kan være lurt å tenke på hva slags innhold du vil ha i kalenderen på forhånd.

Hjemmelaget Adventskalender

En hjemmelaget adventskalender kan være en hyggelig og personlig gave til både barn og voksne. Det finnes mange kreative måter å lage en adventskalender på, og det trenger ikke å være dyrt eller komplisert.

En populær variant er å lage en pakkekalender med små gaver eller overraskelser til hver dag i desember. Dette kan være alt fra sjokolade og små leker til personlige gaver og opplevelser. Det er viktig å tenke på mottakerens interesser og ønsker når man velger gaver til kalenderen.

En annen idé er å lage en aktivitetskalender med ulike aktiviteter eller oppgaver til hver dag. Dette kan være alt fra baking og juleverksted til å gå på skøyter eller se en julefilm sammen. Aktivitetskalenderen kan være en fin måte å tilbringe tid sammen med familie eller venner i førjulstiden.

Det finnes også mange kreative måter å presentere kalenderen på. Man kan for eksempel lage en juletreformet kalender med små poser eller esker hengende på greinene. Eller man kan lage en kalender med små konvolutter eller pakker som er festet til en snor eller en stige.

Uansett hvilken variant man velger, er det viktig å tenke på at en hjemmelaget adventskalender krever tid og planlegging. Det kan være lurt å starte tidlig og ha en liste over gaver eller aktiviteter man ønsker å inkludere i kalenderen. På denne måten kan man unngå stress og få en hyggelig opplevelse både ved å lage og å motta kalenderen.

DIY Adventskalender

Adventskalendere kan være en morsom og spennende måte å telle ned til jul på. Hvis du ønsker å lage en hjemmelaget adventskalender i år, kan du vurdere å lage en DIY adventskalender. Dette kan være en kreativ og personlig måte å vise noen at du bryr deg om dem, og samtidig kan det være en morsom aktivitet å gjøre sammen med familie og venner.

Materialer Nødvendige

For å lage en DIY adventskalender, vil du trenge noen grunnleggende materialer. Her er noen forslag:

Materialer Beskrivelse
Fyrstikkesker Kan brukes til å lage små esker for å holde gaver eller godteri
Gavepapir Kan brukes til å dekke fyrstikkesker eller andre gaver
Lapper Kan brukes til å skrive ned aktiviteter eller små beskjeder
Klistremerker Kan brukes til å dekorere esker eller lapper
Gavebånd Kan brukes til å binde sammen esker eller henge opp kalenderen
Glitter Kan brukes til å legge til litt ekstra glans og glød

Det er også verdt å merke seg at du kan tilpasse materialene etter dine egne preferanser og stil.

Trinnvis Veiledning

Her er en trinnvis veiledning for å lage en enkel DIY adventskalender:

 1. Samle materialene du trenger.
 2. Dekk fyrstikkeskene med gavepapir.
 3. Fyll hver eske med en liten gave eller godbit.
 4. Skriv ned aktiviteter eller små beskjeder på lapper og legg dem i noen av eskerne.
 5. Dekorer esker og lapper med klistremerker og glitter.
 6. Bind sammen esker med gavebånd eller heng dem opp på en vegg eller et tre.
 7. Åpne en eske hver dag frem til jul!

Husk at du kan tilpasse denne veiledningen etter dine egne behov og ideer. Du kan også gjøre prosessen mer avansert ved å inkludere flere trinn eller mer kreative materialer. Uansett hva du velger å gjøre, vil en DIY adventskalender sikkert spre litt juleglede og glede i hjemmet ditt.

Innhold Ideer

Når man lager en hjemmelaget adventskalender, er det viktig å velge innhold som passer til mottakeren. Her er noen forslag til hva man kan fylle kalenderen med:

Spill og Leker

Spill og leker er en fin måte å få mottakeren til å koble av og ha det gøy i julestria. Noen forslag til spill og leker som kan passe i en adventskalender:

 • Puslespill
 • Kortspill
 • Rubiks kube
 • Fargeleggingsbok og fargeblyanter
 • Leketøyfigurer

Opplevelser

Opplevelser kan være en fin måte å gi mottakeren noe å se frem til i julemåneden. Her er noen forslag til opplevelser som kan passe i en adventskalender:

 • Kinobilletter
 • Billetter til en konsert eller teaterforestilling
 • Gavekort til en restaurant eller kafé
 • En tur på skøytebanen eller i akebakken
 • En tur til et julemarked

Godteri og Snacks

Godteri og snacks er en klassiker i adventskalendere, og det er mange forskjellige typer å velge mellom. Noen forslag til godteri og snacks som kan passe i en adventskalender:

 • Julemarsipan
 • Sjokolade
 • Lakris
 • Popcorn
 • Nøtter

Det er viktig å huske på at man bør tilpasse innholdet i adventskalenderen til mottakeren. Hvis man for eksempel lager en adventskalender til en voksen, kan det være lurt å velge litt mer eksklusive gaver og opplevelser. Hvis man lager en adventskalender til et barn, kan man fylle den med leker og godteri som passer til alderen.

Planlegging og Forberedelse

For å lage en hjemmelaget adventskalender trenger man å planlegge og forberede seg på forhånd. Det er viktig å tenke gjennom hvem kalenderen skal være til, og hva slags tema man ønsker å ha.

En god start er å lage en liste over numrene fra 1 til 24, og tenke gjennom hva som passer best til hver dag. Det kan være en blanding av små gaver, aktiviteter og overraskelser.

Når man har en idé om hva man vil inkludere i kalenderen, er det lurt å lage en liste over alt man trenger å kjøpe inn. Dette kan være små gaver, materialer til å lage kalenderen, eller ingredienser til å lage hjemmelaget godteri.

Det kan også være lurt å sette av tid til å lage selve kalenderen. Dette kan være et morsomt prosjekt å gjøre sammen med barna, eller en hyggelig aktivitet å gjøre på egenhånd.

Når nedtellingen til julaften begynner, vil man ha en flott hjemmelaget adventskalender som garantert vil spre glede og julestemning.

Gjør Nedtellingen Morsom

En av de beste måtene å gjøre nedtellingen til jul morsom er å lage en hjemmelaget adventskalender. Adventskalendere er en flott måte å skape spenning og glede i løpet av juletiden. Det finnes mange forskjellige typer adventskalendere å velge mellom, og det er enkelt å tilpasse dem til dine egne behov og preferanser.

En hjemmelaget adventskalender kan være så enkel eller avansert som du ønsker. Du kan bruke enkle materialer som papir og bånd, eller mer avanserte materialer som tre eller stoff. Det viktigste er å finne noe som passer til din stil og budsjett.

En morsom adventskalender kan inneholde alt fra sjokolade og små gaver til ledetråder og hint om hva som kommer til å skje i løpet av juletiden. Du kan også lage en adventskalender med en spesiell tema som passer til dine interesser eller hobbyer.

For å gjøre nedtellingen enda mer spennende, kan du legge til små overraskelser og aktiviteter i adventskalenderen. Dette kan være alt fra en liten gave til en spesiell opplevelse eller aktivitet som du kan gjøre sammen med familien eller venner.

Uansett hva slags adventskalender du velger å lage, er det viktig å huske på at det er en flott måte å skape spenning og glede i løpet av juletiden. Med litt kreativitet og fantasi, kan du lage en hjemmelaget adventskalender som vil bli verdsatt og husket i mange år fremover.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan lage en personlig adventskalender til barn?

En personlig adventskalender til barn kan være en flott gave som skaper glede i førjulstiden. Det finnes mange måter å lage en personlig adventskalender på. Du kan for eksempel lage en kalender med bilder av barnet og familien, eller du kan lage en kalender med små gaver og aktiviteter som er tilpasset barnets interesser. Det viktigste er å tenke på hva som vil gjøre barnet glad og engasjert i førjulstiden.

Hva er noen gode kalendergaver for en 4-åring?

Noen gode kalendergaver for en 4-åring kan være små leker, bøker, tegnesaker, sjokolade eller andre godterier. Du kan også inkludere små aktiviteter som å bake pepperkaker eller lage julepynt sammen. Det viktigste er å tenke på hva som vil glede barnet og skape en hyggelig førjulstid.

Hvordan lage en julekalender med lapper til kjæresten?

En julekalender med lapper til kjæresten kan være en romantisk og personlig gave. Du kan lage en kalender med små lapper der du skriver ned søte beskjeder eller aktiviteter dere kan gjøre sammen. Du kan også inkludere små gaver som en favorittsjokolade eller en fin liten ting som kjæresten vil sette pris på.

Hva er noen kreative ideer for hva du kan putte i en hjemmelaget adventskalender?

Noen kreative ideer for hva du kan putte i en hjemmelaget adventskalender kan være små håndlagde gaver, hjemmelaget godteri, små aktiviteter som å lage julepynt eller bake pepperkaker, eller små overraskelser som en kinobillett eller et gavekort til en favorittbutikk. Det viktigste er å tenke på hva som vil glede mottakeren og skape en hyggelig førjulstid.

Hvordan henge opp en julekalender på en kreativ måte?

Det finnes mange kreative måter å henge opp en julekalender på. Du kan for eksempel henge opp små poser eller esker på en snor eller et bånd, eller du kan henge opp små gaver på en juletreformet adventskalender. Du kan også lage en kalender som henger på veggen og som du kan bytte ut små bilder eller lapper på hver dag.

Når ble den første julekalenderen laget?

Den første julekalenderen ble laget i Tyskland på slutten av 1800-tallet. Den første kalenderen var en papirkalender med 24 små bilder som skulle klippes ut hver dag i desember. Siden den gang har julekalenderen utviklet seg til å inkludere små gaver, sjokolade og aktiviteter som gjør førjulstiden ekstra hyggelig.

 1. https://www.nrk.no/livsstil/10-tips-til-billig-eller-gratis-julekalender-1.13768072
 2. https://www.tb.no/julekalender/jul/barn-og-unge/slik-lager-du-adventskalender-selv-her-er-de-beste-tipsene/s/5-76-413302
 3. https://viivilla.no/interior/fest-og-hoytider/start-adventstiden-med-en-hjemmelaget-julekalender/