Julekalender for Ungdom 2023: Tips og triks for å lage den perfekte adventskalenderen

Julekalender for ungdom er en populær tradisjon i Norge og er en fin måte å spre juleglede og forventning i desember måned. Det finnes et bredt utvalg av julekalendere for ungdom, og det kan være vanskelig å velge riktig en. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hva en julekalender er, typer julekalendere for ungdom, hvordan du kan velge riktig julekalender for ungdom og hvor du kan kjøpe julekalendere for ungdom.

En julekalender er en adventskalender som teller ned dagene til jul. Den består av 24 luker, og hver luke inneholder en liten overraskelse. Julekalendere for ungdom kan inneholde alt fra sjokolade og godteri til kosmetikk og små leker. Det finnes også julekalendere som inneholder mer eksklusive gaver som smykker og elektronikk.

Når du skal velge en julekalender for ungdom, er det viktig å tenke på mottakerens interesser og alder. Det finnes julekalendere for både jenter og gutter i ulike aldersgrupper. Du kan også velge mellom bærekraftige og gjenbrukbare julekalendere som er miljøvennlige og gir en mer bærekraftig julefeiring. Les videre for å få tips om hvordan du kan velge riktig julekalender for ungdom og hvor du kan kjøpe dem.

Julekalender for Ungdom 2023

Key Takeaways

 • Julekalender for ungdom er en populær tradisjon i Norge som sprer juleglede og forventning i desember måned.
 • Det finnes et bredt utvalg av julekalendere for ungdom, fra sjokolade og godteri til eksklusive gaver som smykker og elektronikk.
 • Når du velger en julekalender for ungdom, er det viktig å tenke på mottakerens interesser og alder, og du kan også velge mellom bærekraftige og gjenbrukbare alternativer.

Hva Er En Julekalender?

En julekalender er en kalender som brukes i adventstiden, fra 1. desember til julaften. Kalenderen inneholder 24 luker eller små gaver, én for hver dag i adventstiden. Julekalenderen har sitt opphav i Tyskland og har blitt en populær tradisjon i mange land, inkludert Norge.

Julekalenderen kan være laget av papir, tre eller andre materialer, og hver luke kan inneholde alt fra sjokolade, leker, til små gaver. Det finnes også digitale julekalendere som kan åpnes på mobiltelefoner eller datamaskiner.

Adventskalenderen har samme konsept som julekalenderen, men er ment å brukes i hele adventstiden, som varer fra fjerde søndag før jul til julaften. Adventskalenderen kan også inneholde 24 luker eller små gaver, én for hver dag i adventstiden.

Julekalendere og adventskalendere er populære blant både barn og voksne, og det finnes mange forskjellige typer og design å velge mellom. Noen kalendere er laget spesielt for ungdom, med gaver og overraskelser som passer til deres interesser og aldersgruppe.

Typer Av Julekalendere For Ungdom

Når det kommer til julekalendere for ungdom, finnes det en rekke alternativer å velge mellom. Her er noen av de mest populære typene av julekalendere for ungdom.

Sminke Julekalender

Sminke julekalendere er en favoritt blant mange ungdommer. De fleste sminke julekalendere inneholder en rekke forskjellige produkter, som leppestifter, øyenskygger, neglelakk og mer. Det er en flott måte for ungdommer å eksperimentere med forskjellige sminkeprodukter og finne ut hva som fungerer best for dem.

Harry Potter Julekalender

For fans av Harry Potter, er det få ting som er mer spennende enn en Harry Potter julekalender. Disse kalenderne inneholder en rekke forskjellige Harry Potter-relaterte gjenstander, som bokmerker, nøkkelringer, sjokoladekort og mer. Det er en flott måte for ungdommer å feire julen og sin kjærlighet til Harry Potter.

Sokke Julekalender

Sokke julekalendere er en annen populær type julekalender for ungdommer. Disse kalenderne inneholder en rekke forskjellige sokker, fra morsomme og fargerike sokker til mer klassiske og elegante alternativer. Det er en flott måte for ungdommer å holde føttene varme og stilige i løpet av julemåneden.

Badekalender

Badekalendere er en flott måte for ungdommer å slappe av og skjemme seg selv bort i løpet av julemåneden. Disse kalenderne inneholder en rekke forskjellige badebomber, såper, lotion og mer. Det er en flott måte for ungdommer å ta vare på huden sin og slappe av etter en travel dag.

Puslespillkalender

For ungdommer som liker å løse gåter og puslespill, er en puslespillkalender en flott gave. Disse kalenderne inneholder en rekke forskjellige puslespill, fra enkle til mer utfordrende alternativer. Det er en flott måte for ungdommer å utfordre hjernen sin og ha det gøy samtidig.

Lego Julekalender

Lego julekalendere er en flott gave til ungdommer som elsker å bygge ting. Disse kalenderne inneholder en rekke forskjellige Lego-byggesett, fra Lego City til Lego Technic. Det er en flott måte for ungdommer å utfordre seg selv og ha det gøy samtidig.

Uansett hvilken type julekalender du velger for din ungdom, vil det være en flott måte å feire julen og gi dem noe å glede seg til hver dag i desember.

Hvordan Velge Riktig Julekalender For Ungdom

Når du skal velge riktig julekalender for ungdom, er det flere faktorer du bør vurdere. Her er noen ting du bør tenke på når du skal kjøpe en julekalender til tenåringen din.

Interesser

Først og fremst bør du tenke på ungdommens interesser. Hva liker de å gjøre på fritiden? Er de glad i musikk, film, spill eller kanskje mote? Det finnes julekalendere som passer til alle interesser, så det er lurt å velge en kalender som passer til det ungdommen liker.

Alder

Alder er også en viktig faktor å tenke på når du skal velge en julekalender til ungdom. Det finnes julekalendere som passer til alle aldre, så det er viktig å velge en kalender som er passende for alderen til tenåringen din.

Kjønn

Kjønn kan også spille en rolle når du skal velge en julekalender til ungdom. Noen julekalendere er mer passende for jenter, mens andre er mer passende for gutter. Det er imidlertid viktig å huske på at det ikke finnes noen regler for hva jenter og gutter liker, så det er viktig å velge en julekalender som passer til ungdommens interesser og personlighet, uavhengig av kjønn.

Når du har vurdert ungdommens interesser, alder og kjønn, bør du ha en bedre idé om hvilken julekalender som vil være riktig for tenåringen din. Husk at det finnes mange forskjellige julekalendere å velge mellom, så det er viktig å ta seg tid til å finne den perfekte kalenderen for ungdommen din.

Hvor Å Kjøpe Julekalendere For Ungdom

Å kjøpe julekalendere til ungdom kan være en utfordring, spesielt hvis du ikke vet hvor du skal lete. Her er noen steder du kan finne julekalendere til ungdom:

Nettbutikker

Mange nettbutikker selger julekalendere til ungdom. Her er noen populære alternativer:

 • Coolstuff.no: Coolstuff har et stort utvalg av julekalendere til ungdom, inkludert kalendere med sjokolade, kosmetikk, og mer.
 • Jollyroom.no: Jollyroom har et bredt utvalg av julekalendere til ungdom, inkludert kalendere med leker, sjokolade, og mer.
 • Lekmer.no: Lekmer har et stort utvalg av julekalendere til ungdom, inkludert kalendere med leker, sjokolade, og mer.

Butikker

Mange butikker selger også julekalendere til ungdom. Her er noen steder du kan finne julekalendere:

 • Nille: Nille har et utvalg av julekalendere til ungdom, inkludert kalendere med sjokolade og små gaver.
 • Europris: Europris har et utvalg av julekalendere til ungdom, inkludert kalendere med sjokolade og små gaver.
 • Clas Ohlson: Clas Ohlson har et utvalg av julekalendere til ungdom, inkludert kalendere med sjokolade og små gaver.

Pris

Prisen på julekalendere til ungdom varierer avhengig av hvilken type kalender du velger. Noen kalendere kan koste så lite som noen få kroner, mens andre kan koste flere hundre kroner. Det er viktig å tenke på hvor mye du vil bruke på en julekalender før du begynner å lete etter en.

Samlet sett er det mange steder å kjøpe julekalendere til ungdom, både på nett og i butikk. Det er viktig å finne en kalender som passer til ungdommens interesser og budsjett.

Hvor Å Kjøpe Julekalendere For Ungdom

Gaveideer For Julekalendere

Å lage en julekalender til ungdom kan være en morsom og hyggelig måte å spre julestemning på. Her er noen gaveideer til forskjellige typer julekalendere som kan passe til en ungdom.

Personlig Julekalender

En personlig julekalender kan være en fin måte å vise at man bryr seg om ungdommen. Her er noen ideer til personlige julekalendere:

 • Julekule med navn gravert på
 • Bildekalender med bilder av venner og familie
 • Klistremerkekalender med personlige meldinger på hver luke

Godteri Julekalender

En godteri julekalender kan være en klassiker som alltid er populær. Her er noen ideer til godteri julekalendere:

 • Sjokolade julekalender med forskjellige smaker og typer sjokolade
 • Lakriskalender med forskjellige typer lakris
 • Karamellkalender med forskjellige smaker og typer karameller

Drikke Julekalender

En drikke julekalender kan være en fin måte å prøve ut forskjellige typer drikke på. Her er noen ideer til drikke julekalendere:

 • Te julekalender med forskjellige smaker og typer te
 • Kaffe julekalender med forskjellige smaker og typer kaffe
 • Alkohol julekalender med forskjellige typer drikkevarer

Leker Julekalender

En leker julekalender kan være en morsom måte å gi ungdommen forskjellige typer leker og aktiviteter på. Her er noen ideer til leker julekalendere:

 • LEGO julekalender med forskjellige LEGO sett
 • Kosedyr julekalender med forskjellige kosedyr
 • Kreativ julekalender med forskjellige aktiviteter og materialer

Husk at det finnes mange forskjellige typer julekalendere, og det er viktig å finne en som passer til den enkelte ungdommen. Med disse gaveideene kan man lage en julekalender som er både personlig og morsom.

Julekalendere For Voksne Og Ungdom

Julekalendere er ikke bare for barn lenger. Det finnes et bredt utvalg av julekalendere for både voksne og ungdom. Enten du er ute etter sjokolade, snacks eller andre spennende overraskelser, så finnes det en julekalender som passer for deg.

For voksne som elsker sjokolade, kan Toblerone-julekalenderen være et godt alternativ. Denne kalenderen inneholder en rekke forskjellige Toblerone-sjokolader, og er perfekt for å nyte en liten bit av sjokolade hver dag i desember.

For de som ønsker noe litt annerledes, kan Jelly Belly-julekalenderen være et godt valg. Denne kalenderen inneholder en rekke forskjellige smaker av Jelly Belly-bønner, og er perfekt for de som elsker godteri.

Hvis du er ute etter en julekalender som ikke inneholder godteri, kan popcorn-kalenderen være et godt alternativ. Denne kalenderen inneholder en rekke forskjellige smaker av popcorn, og er perfekt for å nyte en liten snack hver dag i desember.

For de som ønsker en julekalender med en litt mer voksen vri, kan det være verdt å sjekke ut erotisk julekalender. Disse kalenderne inneholder en rekke spennende overraskelser, og kan være en morsom måte å krydre opp desember på.

Uansett hva du er ute etter, så finnes det en julekalender som passer for deg. Så hvorfor ikke gjøre desember litt mer spennende i år, og investere i en julekalender for voksne eller ungdom?

Bærekraftige Og Gjenbrukbare Julekalendere

Å lage en bærekraftig og gjenbrukbar julekalender er en flott måte å redusere avfall og spare penger på. I stedet for å kjøpe en ny adventskalender hvert år, kan du lage en som kan brukes år etter år. Her er noen tips og ideer for å lage en bærekraftig og gjenbrukbar julekalender:

 • Lag en kalender av stoff: En julekalender laget av stoff kan brukes år etter år. Du kan sy en kalender selv eller kjøpe en ferdig laget. Fyll lommene med små gaver eller godteri.
 • Gjenbruk gamle krukker: Gamle syltetøyglass eller andre glasskrukker kan brukes som små adventskalendere. Fyll glassene med små gaver eller godteri og merk hver med en tall-lapp.
 • Lag en kalender av pappesker: Gamle pappesker kan brukes til å lage en adventskalender. Du kan male eller dekorere esker i forskjellige størrelser og fylle dem med små gaver eller godteri.
 • Bruk en whiteboard-tavle: En whiteboard-tavle kan brukes som en gjenbrukbar julekalender. Du kan tegne eller skrive tallene på tavlen og fylle den med små gaver eller godteri.
 • Bruk en magnetisk tavle: En magnetisk tavle kan også brukes som en gjenbrukbar julekalender. Du kan kjøpe små magneter med tall på og fylle tavlen med små gaver eller godteri.
 • Gjenbruk gamle bøker: Gamle bøker kan brukes til å lage en adventskalender. Du kan skjære ut små lommer i boken og fylle dem med små gaver eller godteri.
 • Lag en kalender av tøyposer: Tøyposer kan brukes til å lage en gjenbrukbar julekalender. Du kan merke posene med tall og fylle dem med små gaver eller godteri.
 • Bruk en treplate: En treplate kan brukes som en gjenbrukbar julekalender. Du kan male eller dekorere platen og feste små bokser eller poser til den. Fyll boksene eller posene med små gaver eller godteri.

Det er mange forskjellige måter å lage en bærekraftig og gjenbrukbar julekalender på. Ved å bruke noen av disse ideene kan du redusere avfall og spare penger samtidig som du skaper en koselig juletradisjon.

Bærekraftige Og Gjenbrukbare Julekalendere

Ofte stilte spørsmål

Hvordan lage en julekalender for ungdom?

Å lage en julekalender for ungdom kan være en morsom og kreativ aktivitet. Du kan velge å kjøpe en ferdig kalender og fylle den med gaver eller lage en helt fra bunnen av. Du kan bruke en rekke materialer, inkludert papirposer, små esker eller stoffposer. Det er viktig å tenke på mottakerens interesser og alder når du velger innholdet i kalenderen.

Hvor kan jeg kjøpe en julekalender for ungdom?

Det er mange butikker som selger julekalendere for ungdom. Du kan finne dem i supermarkeder, bokhandlere, leketøybutikker og på nettet. Det kan være lurt å sjekke utvalget på nettet før du drar til butikken, slik at du kan sammenligne prisene og finne det beste tilbudet.

Hva er noen kreative ideer for innholdet i en julekalender for ungdom?

Det er mange kreative ideer for innholdet i en julekalender for ungdom. Du kan inkludere små leker, sjokolade eller andre godterier, bøker, smykker, skrivesaker eller kosmetikk. Du kan også inkludere aktiviteter som puslespill eller malebøker, eller små gaver som er relatert til mottakerens interesser.

Hvordan kan jeg tilpasse en julekalender for ungdom?

Det er viktig å tilpasse en julekalender for ungdom til mottakerens interesser og alder. Du kan velge å inkludere gaver som er relatert til deres favoritt hobbyer eller interesser. Du kan også tilpasse utseendet på kalenderen ved å bruke farger eller mønstre som mottakeren liker.

Hvordan kan jeg gjøre en julekalender for ungdom mer miljøvennlig?

Du kan gjøre en julekalender for ungdom mer miljøvennlig ved å velge materialer som kan gjenbrukes. Du kan for eksempel bruke stoffposer eller små esker som kan brukes år etter år. Du kan også velge å inkludere gaver som er miljøvennlige, som for eksempel bærekraftig produserte produkter eller gaver som kan brukes igjen og igjen.

Hva er noen alternative julekalendergaver for ungdom?

Det er mange alternative julekalendergaver for ungdom. Du kan velge å inkludere opplevelser som billetter til en konsert eller teaterforestilling, eller et gavekort til en favorittbutikk eller restaurant. Du kan også inkludere DIY-prosjekter eller ingredienser til å lage mat eller bake. Husk å tilpasse gavene til mottakerens interesser og alder.

 1. https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/dw7ppj/som-ungdom-foelte-jeg-meg-usikker-og-redd-ungdomshuset-ble-redningen
 2. https://www.raumnes.no/nyheter/her-kan-du-bli-bedre-kjent-med-gjengen-i-ung-i-nes-det-er-jo-en-egotripp/
 3. https://www.nrk.no/kultur/xl/vazelina-bilopphoggers-digges-av-ungdom-40-ar-etter-de-starta-1.16091702