Julekalendere for Barn 2024: Toppvalg for en magisk desember

Julekalendere for barn er en flott måte å feire nedtellingen til jul, og de har blitt en populær tradisjon i mange familier. Disse kalenderne inneholder små overraskelser bak hver luke fra 1. til 24. desember og hjelper barna med å bygge opp forventningene til julaften. Det finnes mange ulike typer julekalendere tilgjengelig, slik at du kan finne en som passer perfekt til ditt barns alder og interesser.

Lego Julekalender

LEGO Julekalenderen: Bygg opp forventningene til den store høytiden med LEGO® City Julekalender 2023 (60381). Barn kan telle ned til julaften med velkjente figurer, minimodeller og juletema-tilbehør. Bare brett ned matten med et bilde av en koselig vinterkulisse, og så er alt klart for utallige fantasifulle eventyr.

Playmobil Julekalender

Playmobil Julekalenderen er fylt med 24 spennende overraskelser fra Playmobil. Den inneholder to Playmobil-figurer og en tøff politimotorsykkel. I tillegg tilbyr adventskalenderen håndjern og annet morsomt tilbehør. Med et spennende innbruddsscenario, fungerer også julekalenderen som en scene for fantasifulle lekeeventyr.

Harry Potter Julekalender

Harry Potter Julekalenderen inneholder 24 artikler, inkludert en snorpose, pin, lenticular pin-merke, sokker, julepynt, viskelær, veske, penn, overstrykningspenn, klistremerker, stempel, memo-fane, linjal, washi tape, sprettball, pop socket, nøkkelring i gummi, armbånd, halskjede, notatblokk, magnetisk bokmerke, bokmerke og mer!

Star Wars Julekalender

Star Wars Julekalenderen: Skap julestemning med LEGO® Star Wars™ Julekalender for 2023. Inkluderer ni LEGO® Star Wars™ figurer, hvorav fire i juleantrekk, samt ti miniatyrfartøy, blant annet The Justifier, en AT-ST og en STAP-speeder. Fem andre minimodeller er også inkludert, som klonekommandosentralen og en ewok-landsby.

Peppa Gris Julekalender

Peppa Pig Sjokoladejulekalenderen for 2023 tilbyr en herlig juleopplevelse for barna. Den billigste prisen akkurat nå er 29 kr. Prisjakt sammenligner tilbud fra nettbutikker og fysiske butikker, slik at du kan finne det beste tilbudet. Kos deg med å telle ned dagene til jul med Peppa Pig!

Paw Patrol Julekalender

PAW Patrol Julekalender med figurer og tilbehør tar deg med inn i høytiden på ekte PAW Patrol-vis! I denne fullstappede julekalenderen kan barna glede seg til å åpne en ny overraskelse med PAW Patrol- og juletema hver dag frem til jul. Åpne alle lukene for å avdekke 24 detaljerte samlerobjekter som vil glede alle små PAW Patrol-fans.

Barbie Julekalender

Barbie Cutie Reveal-dukkene gir en spennende unboxing-opplevelse full av søte juleoverraskelser – hele 24 stykker! Med Barbie Cutie Reveal Julekalenderen kan barn virkelig feire sesongen med Barbie. Utforsk denne vinter-tematiserte samlingen for å avdekke en elegant reinsdyr med holografisk sølvglitter. Hver dag bringer med seg en ny gjenstand å oppdage, inkludert søte og pelsete…

Nøkkelpunkt

 • Julekalendere for barn er en morsom og lærerik måte å telle ned til jul på
 • Det finnes et bredt spekter av julekalendere basert på populære temaer og karakterer
 • De hjelper barna å utforske nye områder samtidig som de skaper spenning og glede.

Julekalendere for Barn

Julekalendere er en fin måte å telle ned dagene til juleaften og skape glede og forventning hos barn. Det finnes mange typer adventskalendere som passer for ulike aldre og interesser, med alt fra leker og figurer til sjokolade og godteri, og bøker og puslespill.

Leker og Figurer

Adventskalendere med leker og figurer er perfekte for barn som elsker å samle og leke med små figurer og leker. Populære adventskalendere i denne kategorien er blant annet LEGO og Playmobil, som gir barnet en ny liten leke eller figur hver dag frem mot julaften. Disse kalenderne kan inneholde ulike temaer som passer til barnets interesser, og gir dem et spennende byggeprosjekt å se frem til hver dag.

Sjokolade og Godteri

For barn som elsker sjokolade og godteri, er en adventskalender fylt med søtsaker et godt valg. Disse kalenderne inneholder små overraskelser i form av sjokolade eller godteri bak hver lukke, og er en hyggelig måte å spre litt ekstra juleglede på. Det finnes også alternativer med lakris for de som ønsker noe litt annerledes.

Bøker og Puslespill

Bok- og puslespill-adventskalendere er en fin måte å kombinere koselige stunder med læring og utvikling. Disse kalenderne kan inneholde små bøker eller puslespill som barnet kan kose seg med hver dag i ventetiden frem mot jul. De kan bidra til å fremme barnets nysgjerrighet, problemløsning og leseferdigheter, samtidig som de gir de små et morsomt avbrekk i løpet av dagen.

Julekalendere for barn er et populært gavetips som bidrar til å skape spenning og glede i adventstiden. Uansett barnets alder og interesser finnes det adventskalendere som passer til deres behov.

Sjokolade og Godteri

Populære Temaer og Merker

Lego

Lego er en favoritt blant barn, og deres julekalendere er alltid populære. I år finnes det forskjellige adventskalendere fra Lego, som passer for alle interesser og aldre. Lego julekalendere inneholder små byggesett, minifigurer og eksklusive tilbehør som barna kan glede seg til å åpne hver dag i adventstiden.

Playmobil

Playmobil tilbyr også spennende julekalendere for barn. Med fokus på lek og moro, kommer kalenderne med forskjellige temaer, som politi, brannvesen og eventyr. Hver luke inneholder en ny, detaljert Playmobil-leke som vil glede barna og bidra til mange timers lek gjennom hele desember.

Harry Potter

For fans av Harry Potter, er det en spesiell julekalender fylt med magiske overraskelser. Kalenderen inneholder sju populære minifigurer og et spill som barna kan spille så snart de har åpnet alle lukene. Hver dag kan barna åpne en ny luke, og bak luken skjuler det seg en Harry Potter-overraskelse.

Star Wars

Star Wars-fansen kan glede seg til en adventskalender fylt med galaktiske overraskelser. Kalenderen inneholder minifigurer, byggesett og scener inspirert av Star Wars-universet. Hver dag vil barna oppdage en ny overraskelse som vil glede både små og store Star Wars-entusiaster.

Peppa Gris

Peppa Gris julekalender er perfekt for de yngste i familien. Med figurer og tilbehør fra den populære TV-serien, vil barna kunne skape sine egne Peppa Gris-eventyr gjennom hele adventstiden. Kalenderen kommer med flere figurer og søte tilbehør som barna vil elske.

Paw Patrol

Paw Patrol julekalender er et must for fans av de modige valpene. Kalenderen inneholder figurer fra serien, samt spennende tilbehør og små leker som barna kan leke med og dele med sine venner. Bak hver luke venter en ny Paw Patrol-overraskelse på de små heltene.

Barbie

Barbie julekalender er ideell for de som elsker mote og styling. Kalenderen inneholder Barbie-figurer, klær, tilbehør og andre overraskelser som vil inspirere jenters fantasi og kreativitet. Med denne julekalenderen kan barna style Barbie og utforske en verden av mote gjennom hele adventstiden.

Aldersgrupper og Kategorier

For de Minste

For de aller yngste barna finnes det et bredt utvalg av julekalendere som tar hensyn til deres interesser og utviklingsnivå. Mange julekalendere har figur- og leketøysserier som appellerer til smårollingene, inkludert populære karakterer som Peppa Gris julekalender og Schleich dinosaurer. Et annet godt alternativ er en Brio julekalender, som inneholder ulike tog- og banedeler som barna kan samle på og bygge med.

Aldersgrupper og Kategorier

Leker og aktiviteter for de minste:

 • Mann
 • Peppa Gris julekalender
 • Schleich dinosaurer
 • Brio julekalender

For Ungdom

Når barna blir eldre og mer interessert i å bygge og skape, kan LEGO julekalender være en fantastisk gave. Det finnes forskjellige versjoner av LEGO-kalendere, som for eksempel LEGO City og LEGO Frozen, som inspirerer ungdom til å være kreative og bygge sine egne scener. For de som er mer interessert i populærkultur og spill, kan en fidget toys julekalender eller en kalender med Minecraft-produkter være et flott valg.

Leker og aktiviteter for ungdom:

 • LEGO City julekalender
 • LEGO Frozen julekalender
 • Fidget Toys julekalender

For Voksne

Julekalendere er ikke bare for barn. Det finnes et stort utvalg av adventskalendere for voksne som også ønsker å telle ned dagene frem til jul. Voksne kan se frem til sjokolade-, godteri- eller lakriskalendere for å tilfredsstille søt-tannen. For par som ønsker å dele julegleden sammen, kan det være passende med en par julekalender som inneholder små overraskelser for dem å dele.

Leker og aktiviteter for voksne:

 • Sjokolade, godteri og lakriskalendere
 • Par julekalender

Hjemmelagde Julekalendere

En hjemmelaget julekalender er en flott måte å skape forventning og spenning for barna i tiden frem mot jul. Med litt kreativitet og noen enkle materialer kan du lage en unik og personlig julekalender til barna eller til kjæresten.

Først er det viktig å velge hvilken type julekalender du vil lage. Det kan være en enkel kalender med små papirlapper eller lapper som har forskjellige aktiviteter for hver dag. Alternativt kan du lage en pakkekalender der du pakker inn små gaver for hver dag frem mot julaften.

Når du har bestemt deg for typen julekalender, kan du begynne å samle inn materialer. Noen av de materialene du kan bruke inkluderer:

 • Kartong eller papp til å lage boksene eller posene for hver dag
 • Gavepapir, stoff eller cellofan for å pakke inn gavene
 • Bånd, snøre eller tråd for å henge julekalenderen
 • Klistermærker, glitter, perler og annen pynt for å dekorere julekalenderen

For å lage julekalenderen, begynn med å lage små bokser eller poser for hver dag. Deretter kan du fylle hver boks eller pose med små gaver eller aktivitetslapper. Pass på at hver boks eller pose er tydelig merket med tallene fra 1 til 24. Til slutt, dekorer julekalenderen med pynt og heng den opp.

En ide kan være å la barna delta i prosessen med å lage julekalenderen. Dette kan gjøre at julekalenderen blir enda mer spesiell og engasjerende for barnet. La barna dekorere julekalenderen med klistermærker, tegninger og bilder.

I tillegg til de hjemmelagde julekalenderne, er det også flere nettbutikker som tilbyr et stort utvalg av julekalendere til barn. Disse julekalenderne inkluderer aktivitetskalendere, pakkekalendere og lekekalendere. Så om du ikke har tid til å lage en egen julekalender, er det mange ferdige alternativer å velge mellom.

Sammenfattet er en hjemmelaget julekalender en flott måte å bringe glede og spenning til førjulstiden. Det gir deg muligheten til å skape en personlig og unik julekalender for dine kjære, samtidig som det bidrar til en hyggelig og minnerik juletradisjon.

Spesielle Julekalendere

Sminke

Sminke julekalendere er en spennende måte for barn å utforske ulike kosmetikkprodukter og stiler. Disse kalenderne inkluderer ofte en rekke sminkeprodukter som øyenskygger, leppestifter og neglelakker. En slik kalender kan være en morsom og kreativ måte for barna å telle ned dagene til jul.

Smykker

Smykkekalendere er populære blant både jenter og gutter, og gir barna muligheten til å samle på ulike smykker og tilbehør. Dette kan inkludere armbånd, halskjeder, øredobber og anheng som representerer forskjellige dager i advent. En populær smykkekalender er for eksempel Disney Accessories julekalender, som inkluderer unike smykker med kjente Disney-figurer.

Forskjellige Temaer

Det finnes mange forskjellige temakalendere som passer til forskjellige interesser og aldre. Noen eksempler på dette er:

 • Peppa Gris Aventskalender: En underholdende kalender for de yngre barna med Peppa Gris-tema, som inkluderer små leker og figurer.
 • Puslespillkalender: En kreativ og utfordrende kalender som inneholder et puslespill for hver dag i nedtellingen til jul.
 • LEGO Friends Julekalender og LEGO Star Wars Julekalender: Disse populære kalenderne inneholder små LEGO-byggesett som lar barna bygge og leke med nye kreasjoner hver dag.
 • Fidget Toys Adventskalender: En perfekt kalender for barn som liker å eksperimentere med ulike fidgetleker, som spinner, kuber og tangles.
 • Disney Ooshies Julekalender: En samlerkalender med små gummifigurer av Disney-figurer som barnet kan samle på og bytte med venner.
 • Squishies Adventskalender: En morsom og søt kalender fylt med myke og søte Squishies, som passer for barn fra 3 år og oppover.

Med så mange spesielle julekalendere tilgjengelig, er det enkelt å finne den perfekte kalenderen for hvert barn som passer deres interesser og alder.

Spiselige Julekalendere

Spiselige julekalendere gir barna en søt overraskelse hver dag frem mot jul. Her følger noen populære kategorier og merker innen spiselige julekalendere for barn.

Sjokoladekalendere

Sjokoladekalendere er en elsket klassiker som kommer i mange varianter. Her er noen kjente merker:

 • Summerbird: Denne danske produsenten tilbyr en luksuriøs julekalender fylt med deres prisbelønte økologiske sjokolade.
 • Den Lille Sjokoladefabrikken: En julekalender fra denne norske sjokoladeprodusenten er fylt med deilige små sjokoladebiter av høy kvalitet.
 • Ferrero: Ferrero kalenderen inneholder en blanding av Nutella, Ferrero Rocher, og Kinder-sjokolader.
 • Marabou: Den populære svenske sjokoladeleverandøren Marabou tilbyr en julekalender med assorterte sjokoladebiter i forskjellige smaker.

Godterikalendere

I tillegg til sjokolade finnes det mange godterikalendere som tilbyr en blanding av ulike typer godteri hver dag. Noen kjente merker innen godterikalendere er:

 • Haribo: Dette velkjente godterimerket tilbyr en julekalender som inneholder et utvalg av deres populære gelégodterier.
 • Kinder: Kinder har også en julekalender som inneholder en blanding av sjokolader og deres ikoniske Kinder egg, slik at barna kan glede seg over både sjokolade og leker daglig.

Ved å velge en spiselig julekalender til barnet ditt kan du krydre ventetiden frem til jul med litt søtsaker hver dag. Husk også på å vurdere barnets smakspreferanser og eventuelle allergier når du velger en spiselig kalender.

Gaveideer og Nettbutikker

Når det kommer til julekalendere for barn, finnes det mange spennende og unike ideer du kan velge mellom. Her er noen gode gaveideer og nettbutikker hvor du kan finne adventskalendere til barn:

 • Lego City julekalender 2022: En populær kalender for barn som er interessert i byggeklosser og skapende lek. Denne julekalenderen inneholder ofte små aldersvennlige byggesett basert på Lego City-temaet.
 • Lego Harry Potter julekalender 2022: En annen populær julekalender basert på den verdenen J.K. Rowling skapte for Harry Potter-fans. Denne julekalenderen har små aldersvennlige byggesett basert på Harry Potter-serien.
 • Minecraft: En julekalender basert på det populære dataspillet Minecraft kan være en hit for de barna som elsker å utforske og bygge i denne virtuelle verden.
 • Marvel Ooshies /Marvel Universe: Lag en actionfylt julekalender til barn som elsker superhelter. Du kan inkludere små figurer fra Marvel Ooshies-serien eller andre Marvel Universe-produkter.
 • Forskerfabrikken: En julekalender fra Forskerfabrikken vil garantert falle i smak både for yngre barn og ungdom som interesserer seg for vitenskap og eksperimenter. Denne julekalenderen gir barna små vitenskapelige overraskelser hver dag.
 • Roblox: En Roblox-julekalender vil være en fantastisk gave til barn som elsker dette populære online-spillet.

Det er også nettbutikker som fokuserer på spesifikke interesser og aldersgrupper, for eksempel julekalendere med romskip for rominteresserte barn, eller julekalendere for ungdom og damer.

For å finne den perfekte julekalenderen til barnet ditt, må du tenke over hvor gamle de er og hvilke interesser de har. Det er også viktig å teste julekalenderen før du kjøper den for å sikre at den passer for barnet. Det finnes mange ulike gaveideer og nettbutikker der ute, så du vil helt sikkert finne en julekalender som passer til barnets alder, interesser og dine gavebehov.

Ofte stilte spørsmål

Hva er de beste adventskalenderne for barn i 2024?

De beste adventskalenderne for barn i 2023 vil avhenge av barnets interesser og preferanser. Noen populære julekalendere inkluderer Harry Potter, Playmobil, Barbie, og kalendere med leker, godteri, smykker, bøker, byggeklosser, puslespill og sminke.

Hvilke julekalendere vises på TV for barn?

Julekalenderprogrammene som vises på TV for barn varierer hvert år, så du må sjekke TV-guiden og kanalenes nettsteder nærmere desember for å finne ut hvilke julekalendere som vil bli vist i 2023.

Hvor kan man finne gode tilbud på adventskalendere for barn?

For å finne gode tilbud på adventskalendere for barn, kan du begynne med å sjekke lokale butikker, nettbutikker og store kjeder som selger leker og godteri. Det kan også være lurt å følge sosiale medier og nyhetsbrev fra favorittbutikker for å bli informert om salg og rabatter. Vær proaktiv og start søket tidlig for å få de beste tilbudene.

Hvordan lage en pakkekalender for barn?

For å lage en pakkekalender for barn, samle 24 små gaver og pakk dem individuelt. Nummerer deretter pakkene fra 1 til 24 og heng dem opp på en tråd, i en eske, eller plasser dem i et juletreformet kalenderarrangement. Sørg for at gavene er små, morsomme og relevante for barnets interesse.

Hvilke typer julekalendere er populære blant barn?

Populære typer julekalendere blant barn inkluderer temakalendere basert på favorittfilm- og TV-karakterer, legokalendere, puslespill og aktivitetskalendere, sjokolade- og godterikalendere, bokkalendere og kalendere med små leker og overraskelser.

Hva er noen alternative julekalendere for barn?

Noen alternative julekalendere for barn kan inneholde opplevelser, aktiviteter eller gaver som oppfordrer til læring og personlig utvikling. For eksempel, en aktivitetskalender der barnet får en ny oppgave eller aktivitet hver dag, et puslespill der et stykke legges til daglig, eller en bokkalender der barnet får en ny bok hver dag.

 1. https://www.dn.no/d2/livsstil/julekalender/kondomeriet/ol/for-var-julekalendere-for-barn-na-fratser-de-voksne-i-papp-og-smagaver-glidemiddel-og-alkohol/7-1-l_qfvxsgt/paywall/paywall.html/?zephr_sso_ott=CcWEW7
 2. https://www.vg.no/kommersielt-innhold/shopping/i/APP1dq/julekalenderen-som-gjoer-barna-smartere
 3. https://avisahemnes.no/2022/11/delte-ut-julekalendere-til-ukrainske-barn/