Øl Julekalender: En guide til de beste ølkalenderne for julen 2023

En øl julekalender kan være den perfekte gaven til en ølentusiast eller bare en morsom måte å telle ned dagene til jul. En øl julekalender inneholder vanligvis 24 forskjellige øl, en for hver dag i desember frem til julaften. Disse kalenderne kan inneholde alt fra klassiske øl til spesielle juleøl og kan kjøpes ferdiglaget eller laget på egen hånd.

Hvis du vurderer å kjøpe en øl julekalender, er det noen ting du bør vurdere. Hva slags øl vil mottakeren like? Er det noen spesielle øltyper eller merker de foretrekker? Hvor mye vil du bruke på en øl julekalender? Det finnes mange forskjellige alternativer der ute, så det er viktig å finne en som passer for deg og mottakeren.

Øl Julekalender

Key Takeaways

 • En øl julekalender kan være en morsom og annerledes måte å telle ned dagene til jul på.
 • Det finnes mange forskjellige typer øl som kan inkluderes i en øl julekalender, fra klassiske øl til spesielle juleøl.
 • Når du velger en øl julekalender, bør du vurdere mottakerens ølpreferanser og budsjett.

Hva Er en Øl Julekalender

En øl julekalender er en adventskalender som er fylt med 24 forskjellige øl. Denne type julekalender er perfekt for øl-entusiaster som ønsker å prøve nye øltyper og smaker. I stedet for å få sjokolade eller annen søtsaker, kan man nyte en ny øl hver dag i desember frem til julaften.

Historien Bak Øl Julekalender

Øl julekalenderen har eksistert i mange år, men har blitt stadig mer populær de siste årene. Det første selskapet som produserte øl julekalendere var Tysklands største bryggeri, som begynte å selge dem i 2001. Siden den gang har øl julekalendere blitt produsert av mange ulike bryggerier og selskaper over hele verden.

Hvordan Fungerer en Øl Julekalender

En øl julekalender fungerer som en vanlig adventskalender, men i stedet for å åpne en luke og få en sjokolade, vil man åpne en luke og finne en ny øl. Kalenderen vil inneholde 24 forskjellige øl, som kan være både klassiske øl og spesialøl. Noen øl julekalendere vil også inneholde en øl glass eller andre overraskelser.

Øl julekalenderen kan være en flott gave til en øl-entusiast eller til noen som ønsker å prøve nye øltyper og smaker. Det finnes mange ulike typer øl julekalendere tilgjengelig, inkludert øl pakkekalendere og øl-julekalendere. Det er viktig å sjekke hva som er inkludert i kalenderen før man kjøper den, for å være sikker på at man får det man ønsker.

Typer Øl i Julekalenderen

Når du kjøper en øl julekalender, kan du forvente å finne et bredt utvalg av øltyper fra forskjellige bryggerier i kalenderen. Her er noen av de vanligste typene øl du kan forvente å finne i en øl julekalender.

Specialøl

Specialøl er øl som er brygget med spesielle ingredienser eller bryggemetoder for å gi ølet en unik smak eller karakter. Disse kan inkludere øltyper som porter, stout, eller belgisk ale. Specialøl kan være et flott alternativ for de som ønsker å prøve noe nytt og annerledes.

Juleøl

Juleøl er øl som er brygget spesielt for juletiden, og kan ha smaker som kanel, nellik, appelsin, eller kardemomme. Disse ølene kan også ha høyere alkoholprosent enn vanlig øl, noe som gjør dem til en perfekt drikk for kalde vinterkvelder. Thisted Bryghus og Grauballe Bryghus er to av de mest kjente bryggeriene som produserer juleøl i Norge.

Øl fra Bryghus

Øl fra bryghus er øl som er brygget på små, uavhengige bryggerier. Disse bryggeriene er ofte kjent for å lage øl med høy kvalitet og unike smaker. Mikrobryggerier er også kjent for å eksperimentere med forskjellige ingredienser og bryggemetoder for å skape øl som er forskjellig fra det som er tilgjengelig på supermarkedet. Når du kjøper en øl julekalender, kan du forvente å finne øl fra bryggerier som Thisted Bryghus og Grauballe Bryghus, samt flere andre mindre bryggerier.

I en øl julekalender kan du forvente å finne en blanding av disse øltypene, samt andre spennende øltyper som er perfekt for å feire julen med.

Hvem Er Øl Julekalenderen Til

Øl julekalenderen er en perfekt gave til voksne øl-elskere som ønsker å prøve forskjellige øltyper og smaker i løpet av julen. Det er også en flott gave å gi til en venn, et familiemedlem eller en kollega som er glad i øl.

For Voksne

Øl julekalenderen er spesielt egnet for voksne som ønsker å utforske nye ølsmaker og oppleve julen på en annerledes måte. Det er en flott måte å prøve nye øltyper og smaker, og samtidig nyte en liten overraskelse hver dag i løpet av adventstiden.

For Øl-Elskere

For øl-elskere er øl julekalenderen en flott måte å prøve nye øltyper og smaker fra forskjellige bryggerier. Det er en spennende og morsom måte å utforske ølkulturen på, og det gir muligheten til å oppdage nye favoritter.

Som Gave

Øl julekalenderen er en flott gave å gi til en venn, et familiemedlem eller en kollega som er glad i øl. Det er en annerledes og morsom gave som garantert vil bli verdsatt. Det er også en flott gave å gi til en mann, kæresten, eller bedstefar som vil sette pris på å prøve nye øltyper og smaker i løpet av julen.

Uansett hvem du gir øl julekalenderen til, vil de garantert sette pris på det og nyte adventstiden på en ny og spennende måte.

Hvordan og Hvor Kjøper Man en Øl Julekalender

Øl julekalender er en populær gave til øl-elskere i juletiden. Hvis du ønsker å kjøpe en øl julekalender til deg selv eller til noen du er glad i, kan du velge mellom å kjøpe den på nettet eller i en fysisk butikk. I denne delen vil vi se nærmere på hvordan og hvor du kan kjøpe en øl julekalender.

Online Kjøp

Det er mange webshops som selger øl julekalendere på nettet. Noen av de mest populære webshopene som selger øl julekalendere er Coolstuff, Gulating, og Beershoppen. Disse webshopene tilbyr et bredt utvalg av øl julekalendere fra forskjellige bryggerier og med forskjellige typer øl.

Levering og Betaling

Når du kjøper en øl julekalender på nettet, kan du velge å få den levert til din adresse eller til en annen adresse. Leveringstiden kan variere avhengig av hvor du bor og hvilken webshop du kjøper fra. De fleste webshops tilbyr også forskjellige betalingsmetoder, som kredittkort, PayPal og faktura.

Tilbud og Rabatter

Mange webshops tilbyr tilbud og rabatter på øl julekalendere i juletiden. Det kan være lurt å sjekke forskjellige webshops for å finne de beste tilbudene og rabattene. Noen webshops tilbyr også gratis frakt hvis du kjøper en øl julekalender over en viss sum.

Det er viktig å sjekke leveringstid og betalingsmetoder før du kjøper en øl julekalender på nettet. Du bør også sammenligne priser og tilbud fra forskjellige webshops for å finne den beste øl julekalenderen til den beste prisen.

Hvordan og Hvor Kjøper Man en Øl Julekalender

Andre Alkoholiske Julekalendere

Hvis du ikke er en ølelsker, men stadig ønsker at forkæle dig selv eller en anden med en alkoholisk julekalender, er der masser af andre muligheder at vælge imellem. Her er nogle af de bedste alkoholiske julekalendere på markedet:

Gin Julekalender

Hvis du er en gin-elsker, er en gin julekalender den perfekte måde at udforske nye smagsvarianter og opdage nye favoritter på. Gin julekalendere indeholder normalt 24 små flasker med forskellige gin-varianter og tonic, så du kan nyde en gin og tonic hver dag i december. Nogle af de bedste gin julekalendere inkluderer:

 • Fever-Tree Gin & Tonic Julekalender
 • Ginvent Calendar
 • Drinks by the Dram Gin Julekalender

Rom Julekalender

Hvis du er mere til rom end gin, er der også masser af rom julekalendere at vælge imellem. Rom julekalendere indeholder normalt 24 små flasker med forskellige rom-varianter, så du kan nyde en lille smagsprøve hver dag i december. Nogle af de bedste rom julekalendere inkluderer:

 • The Rum Advent Calendar
 • Drinks by the Dram Rum Julekalender
 • 1423 World Class Spirits Rom Julekalender

Whisky Julekalender

Hvis du er en whisky-elsker, vil du elske en whisky julekalender. Whisky julekalendere indeholder normalt 24 små flasker med forskellige whisky-varianter, så du kan nyde en lille smagsprøve hver dag i december. Nogle af de bedste whisky julekalendere inkluderer:

 • The Whisky Advent Calendar
 • Drinks by the Dram Whisky Julekalender
 • The Scotch Malt Whisky Society Whisky Julekalender

Uanset hvilken type alkohol du foretrækker, er der en julekalender til dig. Så hvorfor ikke forkæle dig selv eller en anden med en alkoholisk julekalender i år?

Alternativer til Øl Julekalender

Hvis øl ikke er din ting, eller hvis du leter etter en annerledes julekalender, er det mange alternativer å velge mellom. Her er noen av de mest populære alternativene til øl julekalender:

Chokolade Julekalender

Chokolade julekalendere er en klassiker og en favoritt blant mange. De kommer i ulike størrelser og former, fra små biter til store sjokoladeplater. Noen chokolade julekalendere har også en ekstra overraskelse bak hver luke, som en liten leke eller en ekstra godbit.

Kaffe Julekalender

For kaffeelskere er en kaffe julekalender en perfekt måte å prøve ut nye smaker og oppdage nye bryggemetoder. Kaffe julekalendere inneholder ofte en blanding av kaffebønner og kaffe fra ulike områder i verden. Noen kaffe julekalendere inkluderer også tilbehør som kaffefilter og kaffeskjeer.

Slik Julekalender

Slik julekalendere er en annen klassiker og en favoritt blant barn og voksne. De kommer i ulike størrelser og former, fra små godteribiter til store poser med ulike typer godteri. Noen slik julekalendere inkluderer også en ekstra overraskelse bak hver luke, som en liten leke eller en ekstra godbit.

Uansett hva du velger, er julekalendere en morsom og spennende måte å telle ned til jul på. Enten du velger en øl julekalender, chokolade julekalender, kaffe julekalender eller slik julekalender, er det en fin måte å glede deg selv eller noen du er glad i gjennom hele desember.

Øl Julekalender og Julens Tradisjoner

Julen er en tid for tradisjoner og hygge, og en øl julekalender kan være en flott måte å spre litt ekstra julestemning på. Enten du skal ha julefrokost, julemiddag eller feire juleaften, kan en øl julekalender være en morsom og spennende måte å telle ned til jul.

Julefrokost

Julefrokost er en viktig del av juletradisjonen i Norge, og hva er vel bedre enn å starte dagen med en øl fra julekalenderen? En øl julekalender kan gi en ekstra dimensjon til julefrokosten og legge til rette for god stemning og hygge.

Julemiddag

Julemiddagen er høydepunktet på julaften, og hva passer vel bedre enn å nyte en god øl til maten? En øl julekalender kan gi deg muligheten til å prøve ut nye og spennende øltyper som kan passe perfekt til julemiddagen.

Juleaften

Juleaften er selve høydepunktet på julefeiringen, og en øl julekalender kan være med på å skape ekstra julestemning og hygge. En øl fra julekalenderen kan være en fin avslutning på en lang dag med juleforberedelser og en god start på en koselig julekveld.

En øl julekalender kan være en morsom og spennende måte å telle ned til jul på, og kan være med på å skape ekstra julestemning og hygge. Enten du skal ha julefrokost, julemiddag eller feire juleaften, kan en øl julekalender være en flott gave til deg selv eller noen du er glad i. Så hvorfor ikke legge til en øl julekalender i din nedtelling til jul?

Øl Julekalender og Julens Tradisjoner

Ofte stilte spørsmål

Hvor kan jeg kjøpe en øl julekalender?

Du kan kjøpe en øl julekalender på nettet eller i enkelte butikker. Flere norske nettbutikker selger øl julekalendere, og du kan også finne dem hos enkelte ølforhandlere.

Hvilke typer øl kan jeg forvente i en øl julekalender?

Det varierer fra kalender til kalender, men du kan forvente å finne en rekke forskjellige øltyper, inkludert juleøl, saison, stout, porter og IPA.

Hva er prisen på en øl julekalender?

Prisen på en øl julekalender varierer avhengig av merke og innhold, men du kan forvente å betale mellom 500 og 1500 kroner.

Hvor mange øl er det vanligvis i en øl julekalender?

Det er vanligvis 24 øl i en øl julekalender, en for hver dag i desember frem til julaften.

Hvordan oppbevarer jeg øl julekalenderen?

Øl julekalenderen bør oppbevares kjølig og tørt, og bør ikke utsettes for direkte sollys eller varme.

Hva er noen populære øl julekalendermerker?

Noen populære øl julekalendermerker inkluderer Beershoppen, Bryggeland, og Ølkassen.

 1. https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/kjop-juleol-na/o/5-95-776850
 2. https://www.tv2.no/video/underholdning/god-kveld-norge/chili-oel-og-sexleketoey-vi-tester-aarets-julekalendere-for-voksne/1610077/
 3. https://www.dagbladet.no/nyheter/julekalenderen-kan-eksplodere/73135731