Julekalender Gaver 2023: Tips og ideer for å gjøre hver dag spesiell

Julekalendere er en av de mest spennende og morsomme juletradisjonene for både barn og voksne. Disse kalenderne er fylt med små gaver og overraskelser som gir en følelse av spenning og forventning i hele desember. Enten du ønsker å kjøpe en ferdig julekalender eller lage en selv, er det viktig å ha gode gaveideer for å gjøre opplevelsen enda mer minneverdig.

Det finnes mange forskjellige typer julekalendere å velge mellom, inkludert adventskalendere, pakkekalendere og digitale kalendere. Uansett hvilken type du velger, er innholdet i kalenderen avgjørende for å gjøre opplevelsen vellykket. Fra sjokolade og godteri til kosmetikk og leker, er det viktig å velge gaver som passer til mottakerens interesser og preferanser.

Når du velger julekalendergaver, er det også viktig å vurdere budsjettet ditt og leveringsalternativene. Noen butikker tilbyr gratis levering på julekalendere, mens andre krever ekstra fraktavgifter. Uansett hva du velger, er det viktig å bestille tidlig for å sikre at kalenderen din kommer i tide til desember.

Julekalender Gaver 2023

Key Takeaways

 • Julekalendere er en spennende og morsom juletradisjon som krever gode gaveideer for å gjøre opplevelsen minneverdig.
 • Det finnes mange forskjellige typer julekalendere å velge mellom, og innholdet i kalenderen er avgjørende for å gjøre opplevelsen vellykket.
 • Når du velger julekalendergaver, er det viktig å vurdere budsjettet ditt og leveringsalternativene for å sikre at kalenderen kommer i tide til desember.

Typer av Julekalendere

Det finnes mange forskjellige typer julekalendere å velge mellom, og det kan være vanskelig å finne den rette for deg eller noen du vil gi en gave til. Her er en oversikt over noen av de mest populære typene av julekalendere.

For Barn

Julekalendere for barn er ofte fylt med små leker, godteri eller andre små gaver som barna vil sette pris på. Det er vanlig at kalenderne har et tema, for eksempel Disney-prinsesser, superhelter eller populære TV-serier. Lego, Schleich og Playmobil er noen av de mest populære merkene som lager julekalendere for barn.

For Voksne

Julekalendere for voksne kan være en morsom måte å telle ned til jul på. Disse kalenderne kan inneholde alt fra sjokolade og kosmetikk til alkohol og kaffe. Noen av de mest populære merkene som lager julekalendere for voksne er Rituals, The Body Shop og Vinmonopolet.

Erotisk Julekalender

For de som ønsker en litt annerledes julekalender, kan en erotisk julekalender være et spennende alternativ. Disse kalenderne inneholder ofte små overraskelser som sexleketøy, massasjeoljer og andre erotiske produkter. Det er viktig å merke seg at disse kalenderne kun er egnet for voksne, og at de kan være litt dyre.

Barbie Julekalender

For de som elsker Barbie, kan en Barbie julekalender være en perfekt gave. Disse kalenderne inneholder små Barbie-figurer og tilbehør, og kan være en morsom måte å samle på Barbie-tingene på. Det er viktig å merke seg at disse kalenderne er egnet for barn, og at de kan være litt dyre.

Uansett hvilken type julekalender du velger, kan det være en morsom måte å telle ned til jul på. Det er viktig å velge en kalender som passer til alderen og interessene til personen som skal motta den, og å huske på at det er tanken som teller.

Innhold i Julekalender

En julekalender er en flott måte å spre juleglede og forventning på. Det er en tradisjon som har eksistert i lang tid, og som fortsatt er like populær. En julekalender kan være fylt med alt fra sjokolade til leker og kosmetikk. Her er noen av de mest populære julekalenderne som finnes på markedet i dag.

Chokolade Julekalender

En sjokolade julekalender er en klassiker som aldri går av moten. Det finnes et bredt utvalg av sjokolade julekalendere på markedet, med alle slags smaker og størrelser. Enten du er glad i melkesjokolade, mørk sjokolade eller hvit sjokolade, finnes det en julekalender som passer for deg.

Noen av de mest populære sjokolade julekalenderne inkluderer Lindt, Freia og Kinder. Disse julekalenderne kommer vanligvis med en sjokoladebit bak hver luke, og er perfekte for sjokoladeelskere i alle aldre.

Makeup Julekalender

En makeup julekalender er en flott gave til alle som er interessert i skjønnhet og kosmetikk. Disse julekalenderne inneholder vanligvis en rekke forskjellige produkter, som leppestift, øyenskygge, neglelakk og mer.

Noen av de mest populære makeup julekalenderne inkluderer NYX, The Body Shop og L’Occitane. Disse julekalenderne er perfekte for alle som elsker å eksperimentere med sminke og prøve ut nye produkter.

Playmobil Julekalender

En Playmobil julekalender er en flott gave til alle barn som elsker å leke med figurer og tilbehør. Disse julekalenderne inneholder vanligvis en rekke forskjellige Playmobil-figurer og tilbehør, som kan brukes til å bygge opp en komplett lekesett.

Noen av de mest populære Playmobil julekalenderne inkluderer Playmobil Santa’s Workshop, Playmobil Christmas Bakery og Playmobil Farm Advent Calendar. Disse julekalenderne er perfekte for alle barn som elsker å leke og utforske.

Xocolatl Julekalender

En Xocolatl julekalender er en flott gave til alle som elsker sjokolade og gourmetmat. Disse julekalenderne inneholder vanligvis en rekke forskjellige sjokoladebiter, som er laget av høy kvalitet sjokolade og er smaksatt med forskjellige ingredienser.

Noen av de mest populære Xocolatl julekalenderne inkluderer Zotter Chocolate Advent Calendar, Chocolate and Love Advent Calendar og Hotel Chocolat Advent Calendar. Disse julekalenderne er perfekte for alle som elsker å utforske forskjellige smaker og teksturer av sjokolade.

Hvordan Velge Riktig Julekalender

Når man skal velge en julekalender, er det viktig å tenke på hvem som skal få kalenderen, og hva slags interesser og budsjett man har. Her er noen tips til hvordan man kan velge riktig julekalender.

Etter Alder

Det er viktig å tenke på alderen til personen som skal få julekalenderen. For eksempel kan man velge en kalender med leker og godteri til barn, mens en voksen person kanskje vil sette mer pris på en kalender med kosmetikk eller andre litt mer eksklusive gaver. Her er noen eksempler på julekalendere etter alder:

Alder Julekalender
Barn Leketøy og godteri kalender
Tenåringer Skjønnhetskalender
Voksne Vin- eller ølkalender

Etter Interesse

Det kan også være lurt å tenke på hva personen som skal få julekalenderen er interessert i. Hvis personen for eksempel elsker å lage mat, kan man velge en mat- eller bakekalender. Hvis personen er glad i kosmetikk, kan man velge en skjønnhetskalender. Her er noen eksempler på julekalendere etter interesse:

 • Mat- eller bakekalender
 • Skjønnhetskalender
 • Øl- eller vin-kalender
 • Leketøy- eller godterikalender

Etter Budsjett

Budsjettet er selvfølgelig også viktig å tenke på når man velger julekalender. Det finnes julekalendere i alle prisklasser, så det er mulig å finne en kalender som passer til ethvert budsjett. Her er noen eksempler på julekalendere etter budsjett:

 • Rimelig kalender: Godteri- eller sjokoladekalender
 • Mellompriskalender: Skjønnhetskalender eller leketøykalender
 • Eksklusiv kalender: Vin- eller ølkalender eller luksuriøs skjønnhetskalender

Uansett hva man velger, er det viktig å tenke på hvem som skal få kalenderen, og hva slags interesser og budsjett man har. Med litt planlegging og omtanke kan man finne den perfekte julekalenderen til alle.

Adventskalendere og Pakkekalendere

Forskjellen Mellom Adventskalender og Pakkekalender

Adventskalendere og pakkekalendere er begge populære måter å telle ned til jul på. Mens adventskalendere tradisjonelt sett er ment å hjelpe deg med å telle ned dagene til jul, er pakkekalendere vanligvis fylt med små gaver for hver dag i desember.

En adventskalender har vanligvis 24 luker, en for hver dag i desember frem til julaften. Bak hver luke finner du en liten overraskelse, for eksempel en sjokoladebit eller en liten leke. Adventskalendere kan være laget av papir, stoff eller plast, og de kommer i forskjellige størrelser og temaer.

Pakkekalendere, derimot, kan ha forskjellige antall luker og kan inneholde alt fra godteri og kosmetikk til små leker og andre overraskelser. De kan også være laget av forskjellige materialer og kan ha forskjellige temaer.

Hvordan Bruke Adventskalender og Pakkekalender

Adventskalendere og pakkekalendere kan være en morsom måte å telle ned til jul på for både barn og voksne. De kan også være fine gaver å gi til noen du er glad i.

Når du velger en adventskalender eller pakkekalender, bør du tenke på hvem den er ment for og hva slags gaver som vil være passende. Du kan også velge å lage din egen pakkekalender ved å kjøpe små gaver og pakke dem inn selv.

For å bruke en adventskalender eller pakkekalender, åpner du en luke eller pakke hver dag i desember frem til julaften. Dette kan være en morsom og spennende måte å telle ned til jul på, og det kan også hjelpe deg med å holde deg i julestemning gjennom hele desember.

Husk at adventskalendere og pakkekalendere ikke trenger å være dyre eller kompliserte for å være morsomme og spennende. Med litt kreativitet og fantasi kan du lage din egen adventskalender eller pakkekalender som passer perfekt til dine behov og interesser.

Adventskalendere og Pakkekalendere

Gaveideer til Julekalender

En julekalender er en traditionel måde at tælle ned til jul på, og det er en sjov måde at give gaver på i december måned. Hvis du planlægger at lave en julekalender til dine venner eller familie, så kan det være en god idé at tænke på forskellige gaveideer, der passer til forskellige aldersgrupper og interesser. Her er nogle forslag til gaveideer til julekalenderen.

For Barn

Børn elsker at få gaver, og en julekalender er en fantastisk måde at give dem en lille gave hver dag i december. Her er nogle ideer til julekalendergaver til børn:

 • Søde juletræsornamenter
 • Chokolade eller slik
 • Bøger eller tegneserier
 • Legetøj eller spil
 • Pynteting til deres værelse
 • Små håndværksprojekter eller hobbyting

For Voksne

Mens julekalendere traditionelt er for børn, kan voksne også nyde at modtage små gaver i december måned. Her er nogle ideer til julekalendergaver til voksne:

 • Luksuriøse hudplejeprodukter eller makeup
 • Kaffe, te eller chokolade
 • Små flasker med forskellige alkoholiske drikkevarer
 • Smykker eller accessories
 • Bøger eller film
 • Gavekort til deres yndlingsbutik eller restaurant

For Par

Hvis du planlægger at lave en julekalender til et par, så kan du tænke på gaveideer, der passer til både ham og hende. Her er nogle ideer til julekalendergaver til par:

 • En flaske vin eller champagne
 • En romantisk middag på en restaurant
 • Billetter til en koncert eller teaterforestilling
 • En weekendtur til en romantisk destination
 • En spa-dag eller massage
 • En personlig gave, som f.eks. et billede eller en scrapbog

Uanset hvilken type julekalender du planlægger at lave, så er der masser af gaveideer, der vil glæde modtageren. Brug disse forslag som inspiration, og tilpas dem til den person, du giver gaven til.

Juletradisjoner og Aktiviteter

Juletid er en magisk tid fylt med tradisjoner og aktiviteter som bringer glede til både store og små. Det er en tid for å skape minner og hygge seg med familie og venner. Her er noen forslag til juleaktiviteter som kan gjøre juletiden enda mer spesiell.

Hjemme Aktiviteter

En av de mest populære juletradisjonene er å lage julepynt og dekorasjoner. Dette kan være en morsom aktivitet for hele familien å gjøre sammen. Det finnes mange forskjellige julepyntprosjekter som kan gjøres hjemme, som å lage julekort, julestjerner, julekranser og juletrepynt. Det er også en flott måte å spare penger på, da hjemmelaget julepynt ofte er billigere enn å kjøpe ferdig laget.

En annen populær juleaktivitet er å bake julekaker og godteri. Det finnes mange forskjellige oppskrifter som kan prøves ut, inkludert pepperkaker, krumkaker, julebrød og marsipan. Det er en flott måte å tilbringe tid sammen med familien og samtidig lage noe som kan deles ut som gaver til venner og naboer.

Ute Aktiviteter

Selv om det kan være kaldt ute, er det fortsatt mange morsomme juleaktiviteter som kan gjøres utendørs. En populær aktivitet er å gå på julemarked. Det er mange julemarkeder som arrangeres i løpet av juletiden, og de tilbyr ofte alt fra julegaver og julepynt til mat og drikke.

En annen morsom aktivitet er å gå på skøyter. Mange byer har skøytebaner som åpner i løpet av juletiden, og det er en flott måte å tilbringe tid sammen med familien og få litt mosjon samtidig.

Uansett hvilke aktiviteter man velger å gjøre, er juletiden en flott tid for å skape minner og hygge seg sammen med familie og venner.

Kundeservice og Levering

Når det gjelder julekalender gaver, er det viktig å velge en pålitelig leverandør som tilbyr god kundeservice og rask levering. Kundeservice er spesielt viktig når du har spørsmål eller bekymringer om produktene du kjøper, eller hvis du trenger hjelp med bestillingen din.

Flere av de populære leverandørene av julekalender gaver tilbyr en rekke forskjellige kundeservicetjenester, inkludert e-post, telefon og live chat. Dette gjør det enkelt å kontakte dem når som helst, og få hjelp med spørsmål eller problemer du måtte ha.

Når det gjelder levering av julekalender gaver, er det viktig å velge en leverandør som tilbyr rask og pålitelig frakt. Noen leverandører tilbyr gratis frakt når du kjøper for et visst beløp, mens andre tilbyr faste fraktpriser uavhengig av størrelsen på bestillingen din.

Det er også viktig å sjekke leveringstidene før du bestiller julekalender gaver. Noen leverandører tilbyr rask levering innen 1-2 virkedager, mens andre kan ta opptil en uke eller mer. Det er viktig å planlegge i god tid for å sikre at julekalender gavene dine kommer frem i tide.

Generelt sett tilbyr de fleste leverandører av julekalender gaver god kundeservice og pålitelig frakt. Sørg for å sjekke leverandørens nettside for å finne ut mer om deres kundeservice og leveringsalternativer før du bestiller.

Kundeservice og Levering

Konklusjon

I julemåneden er det mange som gleder seg til å åpne julekalenderen sin hver dag frem til julaften. Det er derfor viktig å velge gaver av høy kvalitet som vil glede mottakeren gjennom hele desember måned.

Det finnes mange gode alternativer til tradisjonelle julekalendergaver som sjokolade og små leker. En god håndsåpe, duftlys eller en kopp med favoritt-te kan være like populært. Det er også mulig å velge gaver som passer til mottakerens interesser og hobbyer, som for eksempel et hobbysett eller en bok.

Det er viktig å planlegge i god tid når man skal lage en julekalender med mange gaver. Dette gjør det lettere å finne gode alternativer og unngå stress i siste liten. Ved å velge gaver av høy kvalitet vil man sikre at mottakeren blir fornøyd og får glede av kalenderen gjennom hele desember måned.

Ofte stilte spørsmål

Hva kan man putte i en julekalender?

Det er mange ting man kan putte i en julekalender. Noen populære valg inkluderer små leker, sjokolade, godteri, skrivesaker, smykker, kosmetikk, og små verktøy. Det er også mulig å lage hjemmelagde gaver som kort, bilder, eller små håndverk. Det viktigste er å velge gaver som mottakeren vil sette pris på og som passer til deres interesser og personlighet.

Hvordan lage en kreativ julekalender?

For å lage en kreativ julekalender kan man tenke utenfor boksen og bruke forskjellige ideer. Noen muligheter kan være å lage en tematisk kalender, for eksempel med ulike typer te eller sjokolade, eller å inkludere små oppgaver eller aktiviteter som mottakeren kan gjøre hver dag. Det er også mulig å lage en kalender som går over flere dager, for eksempel en ukeskalender eller en månedskalender med større gaver.

Hvilke smågaver passer til en pakkekalender?

Smågaver som passer til en pakkekalender kan være alt fra leker og sjokolade til kosmetikk og skrivesaker. Noen andre ideer kan være små verktøy, nøkkelringer, smykker, eller små håndverksprosjekter. Det er viktig å velge gaver som passer til mottakerens interesser og personlighet.

Hva er noen gode kalendergaver for voksne?

Noen gode kalendergaver for voksne kan være ting som de kan bruke i hverdagen, for eksempel skrivesaker, notatbøker, eller kaffe. Det kan også være kosmetikk, små verktøy, eller smykker. For de som liker å lage mat eller drikke, kan man inkludere spesielle ingredienser eller krydder.

Hvordan lage en personlig julekalender til kjæresten?

For å lage en personlig julekalender til kjæresten kan man inkludere gaver som er spesielle for dere som par. Dette kan være bilder av dere sammen, små kjærlighetsnotater, eller gaver som har en spesiell betydning for dere. Man kan også inkludere aktiviteter som dere kan gjøre sammen hver dag, for eksempel å lage middag sammen eller gå på en tur.

Hvor kommer julekalendertradisjonen fra?

Julekalendertradisjonen stammer fra Tyskland på 1800-tallet, hvor man lagde adventskalendere med bilder eller små gaver til å telle ned til julen. Tradisjonen spredte seg til andre land, og i dag er julekalendere en populær tradisjon over hele verden.

 1. https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/pulsen-oker-hos-mange-nar-julen-narmer-seg-med-stormskritt/o/5-95-786708
 2. https://www.vg.no/kommersielt-innhold/shopping/i/APP1dq/julekalenderen-som-gjoer-barna-smartere
 3. https://www.dn.no/d2/livsstil/julekalender/kondomeriet/ol/for-var-julekalendere-for-barn-na-fratser-de-voksne-i-papp-og-smagaver-glidemiddel-og-alkohol/7-1-l_qfvxsgt